Is vers vlees (KVV) compleet?


Omdat er geen vitaminenmix zit in de KVV rollen die ik hier  verkoop, dien je diersoorten af te wisselen: minimaal 4 à 5 diersoorten (meer mag altijd!) en ook nog 1x vette vis in een periode van ongeveer 4 weken.
Door meerdere diersoorten te voeren, en het liefst ook nog de merken af te wisselen, voorkom je tekorten en krijg je een complete, verantwoorde en super-gezonde maaltijd voor je hond! PUUR EN ZONDER TOEVOEGINGEN!
Alle vlees (dier-)soorten en organen bevatten hun eigen voedingstoffen en aminozuren, door deze regelmatig te wisselen krijgt je hond alle benodigde voedingstoffen via de maaltijd binnen. Ook verschillende merken hebben allen hun eigen recept, voegen andere organen toe, dus afwisselen van merken is altijd goed.

Groenten bevatten weer andere voedingsstoffen en vitaminen dan vlees en zijn vezelrijk, dus groenten toevoegen aan de vleesmaaltijd verdient de voorkeur. Je kunt bijvoorbeeld een groentemix toevoegen van gepureerde rauwe groenten. Héle groenten kunnen honden niet verteren! Welke groenten zijn o.a. geschikt: andijvie, spinazie, sla, wortel, broccoli, spruitjes, bloemkool, paksoi, komkommer, courgette, sperziebonen, bleekselderij. Fruit kan ook, maar met mate!
Geen uien, geen prei. Kool kan soms wat winderigheid veroorzaken maar niet bij iedere hond. Sperziebonen wel even koken. Ik zou niet te vaak sla of andijvie geven. Ook bij de groenten gaat het weer om de afwisseling!

Bij diverse natuurwinkels en ook online, is Biologisch Poeder te koop van verschillende groenten. Dit kan goed door het vlees gemengd worden, je hebt maar weinig nodig. Ook hier geldt dat afwisselen het beste is, dus geef niet iedere dag hetzelfde. Kijk goed op het etiket en koop alleen de soorten waarvan het poeder 100% uit de groente bestaat (dus geen ongewenste toevoegingen bevat).

Honden mogen ook (af en toe) rauwe eieren eten. Dit kan met schil en al. Gekookt mag ook.
En regelmatig een beetje knoflook toevoegen (vers of als tablet) is ook goed: voor een goede weerstand, tegen ontstekingen en ook tegen vlooien en wormen.
Aan honden die niet van vis houden, kun je het beste regelmatig omega3-olie of zalmolie geven. Omega-3, in de vorm van EPA en DHA vetzuren, is heel belangrijk voor de juiste Omega-3 en -6 verhouding.